Ads Top

Eerste energielabel ooit voor een caravan

Als eerste caravan ooit heeft het model Shelter van Kip een energielabel gekregen. Door metingen op basis van bouwkundige opbouw en isolatie in vloeren, wanden, dak en de ventilatie mag de Shelter sinds deze week het hoge energielabel A voeren. (Gemeten caravan: Kip Shelter model Plus met als extra optie: 1x 45 watt zonnepaneel.)

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een gemeten object, zoals in dit geval een caravan, zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige caravan betekent: meer comfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu. Met het energielabel kunt u zien of de kampeerwagen weinig energie verbruikt (energielabel A) of veel (energielabel G).

Naast de gemeten variabelen uit het energielabel heeft de Kip Shelter extra eigenschappen die milieubesparend kamperen mogelijk maken, zoals het lage brandstofverbruik van het trekkend voertuig. Dit wordt gerealiseerd door het lichte gewicht van de Shelter (al vanaf 560 kg) en het aerodynamisch ontwerp met o.a. een lage hoogte (hefdak). De Kip is hierdoor een genot om mee te rijden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.