Ads Top

Huizen verwarmen met warmte uit water heeft de toekomst

Prof.Dr. Victor Bekkers, decaan van de Erasmus School of Social and Behavioral Sciences en leading dean Erasmus Initiative Vital Cities and Citizens (VCC), heeft onlangs namens de Erasmus Universiteit de Green Deal Aquathermie ondertekend.

Met de Green Deal wil een brede coalitie de mogelijkheden in kaart gaan brengen voor aquathermie, oftewel thermische energie uit water. Aquathermie is één van de duurzame mogelijkheden om huizen en gebouwen te verwarmen en te koelen.

VCC is partij in de Green Deal om in samenwerking met overheden, bedrijven en kennisinstellingen een bijdrage te leveren aan een energietransitie naar duurzame steden, wat een belangrijk thema is binnen VCC. VCC is vooral betrokken vanwege de governance vragen die aquathermie met zich mee brengen: Van wie is het water en de warmte, en wie is hier verantwoordelijk voor? Hoe kan aquathermie gerealiseerd worden met draagvlak van gebruikers en omwonenden? En wat voor soort arrangementen kan je inrichten om in samenwerking tussen publiek, privaat, maatschappelijk en kennis aquathermie te realiseren? De Green Deal Aquathermie is één van de manieren waarop de Erasmus Universiteit werkt aan de governance van de energietransitie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.