Ads Top

Rabobank en THE FCTR E helpen consument bij gasloos wonen

Rabobank en THE FCTR E gaan consumenten helpen bij het gasloos maken van hun woning. Ze bieden woningbezitters een abonnementsservice aan waarmee zij hun huis duurzaam kunnen verwarmen, zonder zelf te hoeven investeren in apparatuur en onderhoud. Indien de woning nog niet geschikt is, biedt THE FCTR E nu ook - exclusief voor Rabobankklanten - isolatiemaatregelen aan. Rabobank helpt de klanten die een abonnement bij THE FCTR E afsluiten bij het vinden van de beste financieringsoplossing.

Huishoudens staan de komende jaren voor flinke uitdagingen op het gebied van energie. De Nederlandse overheid heeft de ambitie uitgesproken dat in 2050 alle huizen van het gas af zijn. Voor consumenten die nu al gasloos willen wonen, is het echter nog een zoektocht naar de juiste informatie en middelen. Rabobank start daarom samen met THE FCTR E de pilot e-home-abonnement. Op een proactieve wijze zal Rabobank haar klanten kennis laten maken met het abonnement, waarmee woningbezitters voor een vast maandbedrag energie- en isolatieadvies, zonnepanelen, een warmtepomp en eventueel een boiler of accu voor stroomopslag krijgen. Het abonnement voorziet ook in installatie, onderhoud en garantie op alle apparatuur.


Theo Harms, verantwoordelijk voor duurzaam wonen binnen Rabobank: ‘Een duurzaam huis kan veel opleveren. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor huiseigenaren. Als coöperatieve bank en grootste hypotheekverstrekker van Nederland zoeken wij nieuwe manieren om verduurzaming toegankelijk te maken. Zo bieden we klanten al een persoonlijk stappenplan voor hun woning. De samenwerking met THE FCTR E is hierop een passende vervolgstap: de combinatie van de ontzorging bij het isoleren van de woning en het abonnementsmodel is een mooie oplossing voor consumenten om op een gemakkelijke wijze hun woning duurzaam en energiezuinig te maken.’

Joris Jonker, bedenker van de slimme thermostaat Toon en een van de oprichters van THE FCTR E: ‘Dat na de Consumentenbond nu ook Rabobank proactief gaat uitdragen dat zij gelooft in ons abonnementsmodel, is een groot compliment. Ik kijk ernaar uit om gezamenlijk woningeigenaren te laten zien dat verwarmen, koken en wonen met zelf opgewekte stroom in plaats van met gas niet iets voor de verre toekomst is. Iedereen kan nu al duurzaam, comfortabel en zorgeloos leven zonder dat de vaste lasten stijgen, terwijl de waarde van het huis wel direct aanzienlijk stijgt.’

Consumenten kunnen op de website van THE FCTR E een kosteloze Quick Scan aanvragen om te onderzoeken of hun woning direct geschikt is voor een gasloze toekomst, of dat er eerst nog isolerende maatregelen getroffen moeten worden. Mocht dat het geval zijn, dan helpt Rabobank met het vinden van een passende financiering.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.