Ads Top

Vattenfall draagt bij aan een nieuwe norm voor klimaatslimme sportevenementen

De FIS wereldkampioenschappen alpineskiën worden in het Zweedes Åre gehouden en duren twee weken. Honderden skiërs, officials en meer dan 120.000 toeschouwers zullen naar verwachting de stad in Noord-Zweden bezoeken.

Via het gebruik van zonnepanelen, elektrische voertuigen, batterijopslagfaciliteiten en laadinfrastructuur levert Vattenfall er een bijdrage aan dat de wedstrijden van dit jaar de eerste klimaatneutrale wereldkampioenschappen alpineskiën zijn.

Om dit te bereiken, volgt de organisatie van deze wereldkampioenschappen een minutieus uitgewerkt plan om de milieueffecten van het evenement zo gering mogelijk te houden. Dit betekent bijvoorbeeld dat voor de pendeldiensten naar en van de wedstrijden geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen.

"We verwachten dat twee derde van alle gebruikte energie en brandstof fossielvrij zal zijn. In bepaalde gevallen moesten we om veiligheidsredenen gebruikmaken van conventionele brandstof, bijvoorbeeld voor reddingshelikopters. In andere gevallen, waarin een volledig fossielvrij alternatief in verband met risicomanagement niet beschikbaar is, hebben we fossiele brandstoffen kunnen vervangen door betere alternatieven, zoals Ecopar, dat een aanzienlijk kleinere CO2-voetafdruk heeft. Dit is de eerste keer dat de wereldkampioenschappen alpineskiën op deze manier worden georganiseerd, dus we zijn echt pioniers", vertelt Riikka Rakic, Head of Sustainability voor Åre 2019, de organisator van het evenement.

Om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen, zorgt Vattenfall voor oplaadstations, voor een snelle oplader voor zo'n dertig elektrische Audi e-trons en voor tien elektrische sneeuwscooters om bezoekers en officials naar en vanaf de wedstrijdlocatie te vervoeren.
De wereldkampioenschappen Åre 2019 zijn ISO 20121-gecertificeerd, wat bijvoorbeeld betekent dat het klimaateffect op een gestandaardiseerde manier geregistreerd en beoordeeld wordt. Er zijn doelen geformuleerd en actieplannen opgesteld om het klimaateffect van alles, van vervoer tot algemeen afval en voedselafval, te verminderen. Deze maatregelen komen naar schatting overeen met totaal 1.000 ton CO2.

Bezoekers van Åre kunnen ook een kijkje nemen in Vattenfalls paviljoen in het Sponsor Village. Leden van het Zweedse alpineskiteam betreden bijvoorbeeld het podium om te vertellen hoe zij met Vattenfall samenwerken om hun CO2-voetafdruk te verkleinen.

Vattenfall stelt in Åre beschikbaar:
Zonnepanelen: 380 m2, productie: 37.000 kWh duurzame elektriciteit per jaar.
Batterijopslagfaciliteit: bestaat uit 8 batterijen van BMW voor elektrische auto's, met Smart Control.
Infrastructuur van oplaadstations: eén snelle oplader en 20 oplaadboxen om tijdens het evenement 33 Audi e-trons op te laden.
Elektrische voertuigen: ongeveer 10 elektrische sneeuwscooters en andere elektrische voertuigen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.