Ads Top

Besparingscampagne energieleveranciers van start

Donderdag kregen de Tweede Kamerleden Matthijs Sienot (D66) en Agnes Mulder (CDA) symbolisch een energieverbruiksmanager overhandigd door Medy van der Laan, voorzitter van Energie-Nederland. Dit deed ze namens de energiebedrijven en brancheorganisaties, die samen met het Rijk in 2017 een convenant sloten om gezamenlijk 10PJ aan energiebesparing te stimuleren bij consumenten. Deze partijen zijn: Energie-Nederland, Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie (NVDE) Netbeheer Nederland en Techniek Nederland.

Als onderdeel van de uitwerking van dit convenant start een online campagne, in samenwerking met Milieu Centraal, om meer bekendheid te geven aan energieverbruiksmanagers. Deze tools vertalen de data van de slimme meter, waardoor er meer inzicht in het energieverbruik komt voor de bewoner zelf. Daarmee ziet iemand snel waar energie onnodig weglekt en waar er direct bespaard kan worden.

Medy van der Laan: “Energieverbruiksmanagers zijn nog niet bij iedereen bekend. Vandaar dat we deze handige tools via een online campagne onder de aandacht brengen. Energieverbruiksmanagers geven direct inzicht, waardoor je heel makkelijk en snel energie thuis kunt besparen. Naast energiebesparing, scheelt het je maandelijks ook direct in je portemonnee. Twee vliegen in één klap dus.” Uit onderzoek van ECN blijkt dat een besparing op het energieverbruik van huishoudens tot zeker 6% mogelijk is.

De online campagne verwijst naar www.energieverbruiksmanagers.nl waar handige tips en weetjes over besparing te vinden zijn. Op deze website is tevens een totaaloverzicht van alle energieverbruiksmanagers te vinden. Een tiental daarvan werkt ook op analoge meters. De campagne loopt 4 weken op social media (Facebook, Google en Instagram) en is een initiatief van Energie-Nederland in samenwerking met Milieu Centraal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.