Ads Top

Gebouwen Universiteit Utrecht worden gezond, energieopwekkend en circulair

De Universiteit Utrecht kiest bij het ontwikkelen, bouwen en beheer van universitair vastgoed voortaan voor de leidende principes: gezond, energieopwekkend en circulair.

Een dezer dagen stelde het College van Bestuur het ambitiedocument Toekomstbestendige gebouwen vast. 'Wij richten ons op een duurzame samenleving. Dus zetten we deze principes ook centraal in onze eigen bedrijfsvoering”, zegt collegevoorzitter Anton Pijpers.

Bij een toekomstbestendig gebouw staan de principes gezond, energieopwekkend en circulair centraal. De gebouwen leveren energie op in plaats van dat ze energie verbruiken. Ook zijn ze demontabel zodat de grondstoffen in het gebouw hun waarde behouden.

Daarnaast zijn de gebouwen aanpasbaar, zodat ontwikkelingen in het onderzoek en onderwijs maximaal worden ondersteund.

Naast het realiseren van toekomstbestendige gebouwen, onderneemt de universiteit nog meer. Zo wekt zij energie op met behulp van zonnepanelen en maakt gebruik van warmte- en koudeopslag. Daarnaast koopt zij duurzaam vertogas en groene energie die wordt opgewekt door windturbines in Nederland. Ook zijn er tal van andere initiatieven – groot en klein – zoals onlangs het verwijderen van wegwerpflesjes met water uit de frisdrankautomaten en introdictie van standaard vegetarische vergaderlunches.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.