Ads Top

Liander controleert gasaansluiting in de meterkast

Recent is geconstateerd dat in de meterkast van een klein aantal Liander klanten mogelijk een onderdeel in de gasinstallatie is geïnstalleerd dat niet voldoet aan de gestelde eisen. Er is geen acuut gevaar. Omdat veiligheid altijd voorop staat is Liander direct begonnen om klanten waar dit mogelijk speelt te informeren.

De gasinstallatie is gasdicht; klanten hoeven zich geen zorgen te maken over de veiligheid van hun gasinstallatie en hun eigen veiligheid.

Uit onderzoek is gebleken dat het om een serie van 1.000 onderdelen gaat, die tussen 1 september 2018 en 1 februari 2019 is geïnstalleerd.  Alle klanten waarbij dit onderdeel mogelijk geïnstalleerd is worden de komende weken per brief geïnformeerd. Klanten kunnen, door het uploaden van een foto van hun gasmeteropstelling in de meterkast, Liander helpen om goed en snel te controleren of een aanpassing nodig is. Uiterlijk eind maart zijn alle klanten waar dit onderdeel mogelijk is geïnstalleerd bezocht of is een afspraak ter controle met hen gemaakt.

Liander heeft uitvoerig contact met de leverancier die het onderdeel heeft geleverd om te voorkomen dat dit in de toekomst nog een keer gebeurd. Liander heeft ook melding van deze situatie gedaan bij KIWA en SodM.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.