Ads Top

Rotterdammers verleid tot inductiekoken

Stedin en kookbedrijf Kookers bieden Rotterdammers aan om, zonder dat het meer kost, over te stappen op inductiekoken. Het aanbod geldt voor Rotterdammers die hun aardgasaansluiting nu alleen gebruiken om te koken. Voor het bedrag dat zij nu maandelijks hiervoor betalen plaatst en onderhoudt Kookers een inductie kookfornuis. Op deze manier wil Stedin Rotterdammers stimuleren om helemaal van het aardgas af te stappen en zo bij te dragen aan de energietransitie.

De komende decennia gaat Nederland van het aardgas af en wordt inductiekoken de norm. Veel professionele topkoks zijn al overgestapt op inductie vanwege het comfort en de veiligheid. Toch is koken op inductie voor veel mensen nog een onbekende. Sander Steijnis van Kookers: “Daarom bieden we ‘koken als service’ aan. Voor een vast bedrag per maand plaatsen en onderhouden wij inductie kookplaten. Mensen die zich via inductie.nu inschrijven, krijgen de keuze uit verschillende inductieplaten: van basismodellen tot luxe elektrische fornuizen. Afhankelijk van de keuze ben je dan iets goedkoper, gelijk, of iets duurder uit”.

Momenteel betaal je per maand iets meer dan een tientje aan 'vastrecht' voor je aardgasaansluiting. Of je nou je huis verwarmt met aardgas of er enkel mee kookt, die prijs is voor iedereen hetzelfde. In Rotterdam Centrum hebben veel mensen stadsverwarming en daardoor enkel een aardgasaansluiting om te koken. Hierdoor is het voor hen aantrekkelijker om op inductiekoken over te stappen. Via de website inductie.nu kunnen zij dat nu makkelijk regelen. Alle bijkomende kosten, zoals het aanpassen van de meterkast, het maken van een stopcontact en de kosten voor het opzeggen van het gasleveringscontract, zijn meegenomen in het voorstel.
Het project is het resultaat van een starthub challenge die Stedin vorig jaar had uitgeschreven. Via deze challenge was Stedin op zoek gegaan naar partijen die een duurzaam alternatief hebben voor aardgasaansluitingen, die alleen gebruikt worden voor het koken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.