Ads Top

Zonnepark bij Sortiva geopend

Op donderdag 29 november heeft wethouder Christian Braak van de gemeente Alkmaar het Zonnepark Boekelermeer geopend van het recyclingsbedrijf Sortiva van GP Groot en HVC. De zonnepanelen staan op de zuidhelling van de deponie (stortplaats) van Sortiva. Het park heeft 8.076 zonnepanelen die energie geven voor 800 huishoudens. De stortplaats heeft hiermee een duurzaam tweede leven gekregen.

Het recyclingsbedrijf Sortiva van GPGroot en HVC is een samenwerking aangegaan met Energiezorg voor de bouw van het zonnepark op de zuidhelling van haar deponie in Alkmaar. De stortplaats is een locatie voor de definitieve berging van – tot nu toe - niet recyclebare (rest)stromen. Op de zuidhelling zijn 8.076 zonnepanelen geplaatst die 2,4 miljoen kWh energie opwekken, goed voor het jaarlijks energiegebruik van 800 huishoudens. De opgewekte energie wordt geleverd aan het eigen interne energienet op de recylelocatie in Alkmaar. Samen met de opgewekte energie door de twee windturbines op het eigen terrein is Sortiva hiermee in staat om in haar eigen energiebehoefte te voorzien. De locatie is hiermee een van de meest duurzame recycling locaties van Nederland.

Hellingen van deponielocaties lenen zich uitstekend voor het plaatsen van zonnepanelen en de  opwekking van duurzame energie. Initiatiefnemers Afvalzorg en HVC hebben vanuit hun gezamenlijke ambities een samenwerking opgericht, Energiezorg, met als doel stortlocaties verder te verduurzamen. Naast deze zonnepark Boekelermeer worden nu ook twee zonneparken gebouwd door Energiezorg op deponielocaties in Dordrecht en Middenmeer

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.