Ads Top

Greenchoice neemt minderheidsbelang in Energie Transitie Groep

Groene energieleverancier Greenchoice heeft een minderheidsbelang van 20 procent genomen in de Energie Transitie Groep (ETG), dat bestaat uit Huismerk Energie, De Groene Stroomfabriek en de Energy Trading Company. Met deze investering versterkt Greenchoice zijn positie als marktleider op de groene energiemarkt. Samen zetten de energieleveranciers een nieuwe stap in hun ambitie om de decentrale energietransitie te versnellen.

De missie en visie van Greenchoice en de Energie Transitie Groep sluiten naadloos op elkaar aan. Beide organisaties werken aan een duurzaam Nederland door te investeren in de opwek en levering van Nederlandse groene energie. Ook werken ze samen met energiecoöperaties en zijn actief in postcoderoosprojecten, waarin consumenten actief betrokken worden bij de opwek van hun eigen groene stroom.

Mogelijk gaat de samenwerking tussen Greenchoice en de Energie Transitie Groep in de toekomst nog verder. “We hebben het recht verkregen om ook de resterende aandelen over te nemen”, aldus directeur Martin van Sleeuwen. “Klimaatbewuste consumenten en bedrijven moeten in de toekomst verzekerd kunnen zijn van een sterke, groene speler op de energiemarkt. Greenchoice ziet mogelijkheden om die sterke speler te zijn. De weg daarnaartoe kent – ook in het belang van onze klanten en medewerkers – een gefaseerde aanpak.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.