Ads Top

Jumbo breidt wagenpark uit met een eerste volledig elektrische vrachtwagen

Jumbo, DAF en VDL presenteerden dinsdag de eerste volledig elektrische vrachtwagen die ingezet gaat worden voor winkeldistributie. Frits van Eerd, CEO van Jumbo, ontving de sleutels van de truck uit handen van Harry Wolters, president van DAF Trucks, en Willem van der Leegte, president-directeur van VDL Groep.

Jumbo heeft de ambitie om steeds meer elektrische trucks in te zetten om toe te werken naar een wagenpark dat steeds meer emissievrij is. De supermarktketen introduceerde in juni al twee hybride trucks om de Jumbo City winkels in Amsterdam, Den Bosch en Eindhoven te bevoorraden. Ook worden twee elektrische bezorgwagens in de binnensteden van Groningen en Utrecht ingezet voor online bestelde boodschappen.

De elektrische truck, ontwikkeld door DAF en VDL, heeft een maximaal bereik van 100 kilometer en wordt ingezet vanuit het distributiecentrum in Veghel. Dit maakt het mogelijk winkels op een zuinige en schone manier en zonder geluidsoverlast te bevoorraden. Om de vrachtwagen op te laden, is bij het distributiecentrum in Veghel een laadstation geplaatst. Het distributiecentrum in Veghel is voorzien van zonnepanelen, waardoor het laadstation in de toekomst waar mogelijk gevoed wordt door opgewekte zonne-energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.