Ads Top

Grote industrieën in Drenthe en provincie verdiepen samen de energietransitie

Begin december hebben de energiespecialisten van de Drentse industrieën met een hoog energieverbruik op locatie bij Solidus Solutions in Coevorden de kansen en oplossingen verkend voor de energietransitie van hun bedrijven. Zij deden dat tijdens de door de provincie Drenthe georganiseerde werkbijeenkomst ‘Samen verdiepen’. De werkbijeenkomst was het vervolg op het door de provincie georganiseerde ‘CEO dinner’ op 24 september. Daarin stond de energietransitie van de grote Drentse bedrijven centraal.

De werkbijeenkomst begon met een rondleiding door het bedrijf. Vervolgens maakten de deelnemers kennis met het koplopersproject voor de procesindustrie (Energy Leaders Drenthe) en de in Groningen ontwikkelde aanpak om grote energiebesparingen in kaart te brengen en te realiseren via een uitgebreide energiestudie. Ook de Universiteit Twente en de New Energy Coalition (NEC) uit Groningen waren aanwezig om mogelijke kennisvragen te verkennen.

De provincie Drenthe zoekt de samenwerking met de grote industriële Drentse bedrijven, omdat zij belangrijk zijn voor de Drentse economie. En, omdat zij bijna de helft van alle energie van het Drentse bedrijfsleven gebruiken. Nemen de grote bedrijven energiemaatregelen dan heeft dat direct een positief effect op het Drentse energiegebruik en de beperking van de CO2-uitstoot. Daarom biedt Drenthe deze bedrijven de gelegenheid om op locatie hun inzicht in en kennis van energievraagstukken verder te ontwikkelen. Dat kan door deel te nemen aan het koplopersproject voor de procesindustrie getiteld “Energy Leaders Drenthe’ (ELD). Dit project start op 14 februari 2019 Aanmelden is overigens nog mogelijk. Dat kan via post@drenthe.nl o.v.v. ‘Energy Leaders Drenthe’.

De provincie Drenthe gaat in 2019 door met het stimuleren van kennisontwikkeling en onderzoek op het gebied van energie en grondstoffen. Met als belangrijke doelen, bedrijfseconomisch gezonde bedrijven, besparingskansen in kaart brengen en de uitvoering versnellen van de energietransitie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.