Ads Top

Tauw genomineerd voor De Vernufteling 2018

Tauw is met het project ‘N470 geeft energie!’ genomineerd voor De Vernufteling 2018, dé jaarlijkse prijs voor innovatieve projecten van ingenieursbureaus. Naast de publieksprijs maakt het bedrijf ook kans op de juryprijs.

De provincie Zuid-Holland grijpt het groot onderhoud van de N470 aan om te experimenteren met innovatieve oplossingen voor energiebesparing en -opwekking. De provincie heeft namelijk als doelstelling om al haar wegen CO2-neutraal te maken. De N470 is één van de eerste wegen waar dit gaat gebeuren: een proeftuin waar oplossingen werden bedacht en ontwikkeld op maatschappelijke terreinen als klimaatverandering en energieschaarste.

Tauw is al ruim drie jaar nauw betrokken bij dit project: het bedrijf heeft de weg ontworpen, het geïntegreerde contract opgesteld, de businesscase van diverse innovaties (geluidsschermen met zonnepanelen, DC-netwerk, batterij voor energieopslag, slimme wegverlichting, verkeersregelinstallaties, etc.) uitgewerkt en begeleiden we de aanbesteding. Een mooi partnerschap, waarbij Tauw voor de uitwerking van diverse innovatieve ideeën ook samenwerkte met kennisinstituten en bedrijven in de omgeving.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.