Ads Top

Wocozon passeert de grens van 100.000 corporatiewoningen

Met de komst afgelopen week van wederom drie nieuwe woningcorporaties is het aantal woningen van de aangesloten corporaties de 100.000 woningen ruim gepasseerd. Wocozon zal de komende jaren circa 60 procent daarvan kunnen voorzien van zonnepanelen. Nu ook Stichting Eelder Woningbouw in Paterswolde en de woningcorporaties Woongoed Zeist en R.K.
woningbouwvereniging Zeist hun handtekening hebben gezet, heeft Wocozon weer een flinke stap verder gezet om haar doel te bereiken. Namelijk zoveel mogelijk sociale huurwoningen in Nederland voorzien van zonnepanelen en daarmee de stroomkosten van de bewoners omlaag te brengen.

Wocozon voorziet dit jaar woningen van een groot aantal woningcorporaties van zonnepanelen, met een tempo van zo’n 500 -1.000 woningen per maand, verspreid over geheel Nederland. Met het passeren van de grens van 50 miljoen aan beschikbare projectfinanciering is Wocozon in staat om substantieel te groeien in omvang. De ambitie? In 2025 zal vijf procent van alle sociale huurwoningen in Nederland door Wocozon zijn voorzien van zonnepanelen. Dat zijn circa 120.000 woningen met samen 1 miljoen zonnepanelen. Het gaat om een mix van eengezinswoningen en gestapelde bouw. En een mix van bestaande woningen en (in toenemende mate) nieuwbouw. Interessant is dat Wocozon bij NOM-woningen de PV-installatie voor haar rekening neemt.

Met de zonnepanelen van Wocozon kunnen huurders volgens de organisatie jaarlijks circa 100,00 tot wel 250.00 euro (afhankelijk van het soort contract) besparen op hun stroomkosten. De zonnepanelen worden gratis geplaatst en ook het onderhoud ervan is gratis. Huurders betalen alleen voor de stroom die de zonnepanelen opwekken (per kWh) of per paneel. De stroomprijs van zonnepanelen is, als Wocozon 100 procent financiert, gemiddeld zo’n 20 procent lager dan bij een energieleverancier. Op de daken van de huurwoningen kunnen 6 tot 10 zonnepanelen worden aangebracht, waarmee ongeveer 85 peocent van alle benodigde stroom van het huishouden wordt opgewekt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.