Ads Top

Brainport Industries Campus gasloos door duurzame energiecentrale ENGIE

De Brainport Industries Campus (BIC) wordt niet aangesloten op het gasnet. Dankzij onder andere zonnepanelen en warmtepompen van ENGIE is dat niet nodig. Het bedrijf is via BIC Utility B.V. niet alleen de leverancier van alle utilities op de Campus, maar gaat ook de daar gevestigde bedrijven actief ondersteunen met verduurzaming.

ENGIE heeft, samen met BOM Renewable Energy (voorheen Energiefonds Brabant), BIC Utility B.V opgericht. Binnen BIC Utility verzorgd ENGIE alle utilities voor de campus en betrekt hiervoor, als huurder, de gebouwunits H3 en H4 en een deel van de logistieke zone op BIC; goed voor bijna duizend vierkante meter. “Vanuit daar gaan zo’n tien tot vijftien medewerkers alle data- en nutsvoorzieningen (koeling, verwarming, elektriciteit, water) voor de gehele campus leveren”, licht Ruud Vleugels, commercieel directeur ENGIE Services Zuid, toe.

Vanaf 1 maart 2019 huurt ENGIE ook nog 293 vierkante meter aan kantoorruimte op BIC. “Vanuit daar gaan we met zo’n 25 medewerkers de gevestigde bedrijven actief ondersteunen met verduurzamen”, verklaart Vleugels. “Zo zullen we alle processen van de huurders binnen één tot twee jaar aan een nadere analyse onderwerpen. Als een huurder bijvoorbeeld veel restwarmte genereert, dan kan deze warmte worden afgevangen en via het distributienetwerk van BIC bij een andere huurder worden ondergebracht die juist extra warmte nodig heeft.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.