Ads Top

480 zonnepanelen op Buitendijk in Zeewolde

Op vrijdag 10 augustus 2018 zijn de 480 zonnepanelen die ZeewoldeZon plaatste op appartementencomplex Buitendijk in Zeewolde, aangesloten op het net. Daarmee is de zonnestroom beschikbaar gekomen voor de leden van ZeewoldeZon. Zij investeerden zelf niet in de zonnepanelen, maar hebben nu wel gelijk het voordeel. Want zij betalen geen energiebelasting over de zonnestroom. Bovendien dragen ze zo bij aan een groener Zeewolde. Ruim 10% van de bewoners van Buitendijk is inmiddels lid van ZeewoldeZon.

ZeewoldeZon werd in 2017 opgericht door woningcorporatie Woonpalet, energieleverancier LEON Zeewolde en vereniging voor duurzaamheidsinititatieven Zeenergie. ZeewoldeZon heeft zich als doel gesteld lokaal opgewekte, duurzame energie beschikbaar te maken voor alle Zeewoldenaren. De gemeente steunt ZeewoldeZon met een gemeentegarantie.

In totaal heeft ZeewoldeZon nu 1.230 zonnepanelen gelegd op appartementencomplex Buitendijk (aan de Terp), Beaufort (aan de Cumulus), Carré (aan de Verbeelding), Kruidenborg (aan de Flevoweg) en op twee appartementencomplexen aan de Boomkleverlaan. De inmiddels 112 leden van ZeewoldeZon samen zijn eigenaar van de zonnepanelen en gebruiken de zonnestroom zonder daarover energiebelasting te hoeven betalen (volgens de regeling ‘verlaagd tarief’). En dat scheelt geld. Een deel daarvan is direct voordeel in de portemonnee van de gebruiker, het andere deel wordt gebruikt om de externe financiers van de zonnepanelen terug te betalen.

Woonpalet stelt haar daken beschikbaar voor de zonnepanelen. Daarom werd de zonnestroom met voorrang beschikbaar gesteld aan huurders van Woonpalet. Inmiddels kunnen alle Zeewoldenaren lid worden. Klik hier voor het opvragen van een vrijblijvende offerte

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.