Ads Top

Technische studenten trappen af met unieke opleiding bij Alliander

Elf studenten die net hun havodiploma hebben gehaald, zijn gestart met een unieke opleiding bij Alliander. In twee jaar worden ze opgeleid voor een technische functie op hbo-niveau en behalen ze een erkend diploma.
 
Het Operational Network Program (ONP) biedt een combinatie van een praktische vakopleiding (Technische Bedrijfsschool en ROC), een Associate Degree en werken in de praktijk. Na drie maanden vakopleiding, gaan de studenten vanaf januari aan de slag bij Alliander. De overige twee dagen krijgen ze les op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Het programma is opgezet om het tekort aan technisch personeel terug te dringen. De economie groeit hard en de energietransitie levert veel werk op. Daarbij hebben we, net als andere bedrijven, een tekort aan technisch personeel. Om in de toekomst het werk aan de energienetten goed uit te kunnen voeren, is goed opgeleid personeel nodig.

Het is voor het eerst binnen de elektrotechniek dat onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven in de regio Arnhem-Nijmegen samenwerken voor zo’n technische opleiding. Bij het project zijn SEECE, de HAN, Quadraam, het Graafschap college en Alliander betrokken. De studenten betalen geen studiekosten en ontvangen salaris. Na twee jaar kunnen ze ervoor kiezen verder te studeren om een bachelor-diploma te halen. Ze kunnen ook meteen aan de slag gaan, want ze zijn vrijwel verzekerd van een baan. Omdat studenten direct praktijkervaring opdoen, dragen ze vanaf het begin bij aan het dagelijks werk van Alliander.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.