Ads Top

Eerste onderstel voor transformatorplatform net op zee bij Borssele


Afgelopen zondag is het circa 55 meter hoge en 2730 ton zware onderstel (jacket)voor het windmolengebied Borssele I vanuit de werf van HSM in Schiedam naar haar definitieve locatie gevaren. Direct daarna is het op de zeebodem plaatsen van het jacket van start gegaan. In de vroege ochtend van maandag 6 augustus is het jacket met succes geplaats.

Door middel van hydraulische hamers zijn daarna heipalen in de zeebodem aangebracht. Tot slot is er een speciaal cement tussen het jacket en de palen gestort waardoor het jacket verankerd wordt aan de bodem. Mede door de gunstige weersomstandigheden op zee is het plaatsen en verankeren van het jacket in zeer korte tijd uitgevoerd.

Projectleider Juan van Beek: ''Met het plaatsen van het jacket is weer een belangrijke milestone gerealiseerd voor het project Borssele! Hierna  worden nog de offshore kabels geïnstalleerd en zal het landstation, naast het bestaande Borssele 380kV station, worden afgerond. Zo ligt alles op schema om de verbinding in augustus 2019 klaar te hebben en de windmolens van Orsted aan te sluiten.''
De komende jaren zullen vijf van dit soort grote stopcontacten in de Noordzee worden geplaatst. De helft van de Nederlandse huishoudens kan daarmee worden voorzien van energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.