Ads Top

Arnhem zoekt innovatieve 'nieuwe energie' ondernemers

Met ingang van 1 augustus kunnen bedrijven zich inschrijven voor deelname aan het Energy Scale Up programma. Voor Arnhem vormt dit een onderdeel van het meerjaren Raadsprogramma 'New energy made in Arnhem' en het regio initiatief 'Hotspot Energy Arnhem'.

Het is bedoeld om uit binnen- en buitenland meer energieondernemers naar de stad te trekken en meer bekendheid te geven aan de kracht van de regio Arnhem-Nijmegen en Wageningen op het gebied van New Energy. Arnhem trekt hierin samen op met mede-initiatiefnemer InnoEnergy en partners Deloitte, OOSTNL en de Rabobank.

Het programma houdt in dat een deelnemend bedrijf in de duurzame energie branche, 1 ½ á 2 jaar intensieve begeleiding krijgt van experts en aansluiting op alles wat de regio te bieden heeft op energiegebied. Einddoel is dat het bedrijf aan het eind van het traject ook echt groeistappen heeft gemaakt.

Het gaat om bedrijven die de start-up fase voorbij zijn en door willen groeien, ook wel scale-ups genoemd in het internationale jargon. Het is de bedoeling dat deze bedrijven zich in Arnhem vestigen, en hun groei vanuit Arnhem gaan realiseren. Dit ter versterking van de economie en het regionale nieuwe energie cluster, maar ook ter versnelling van de energietransitie naar een meer duurzame samenleving en een schoon klimaat.


InnoEnergy heeft als innovatiemotor voor de Europese energiesector de belangrijkste rol in de begeleiding van de scale-ups. Zij levert toegevoegde waarde aan de bedrijven door middel van hun Europese netwerk van toegewijde partners en kennis.

Daarnaast- en daar neemt de gemeente het voortouw in- krijgen de bedrijven toegang tot alle voorzieningen en netwerken die we in onze regio hebben opgebouwd en waar mogelijk doen we daar dan een schepje bovenop. Ook de overige partners hebben elk hun specifieke expertise en een indrukwekkend netwerk waarmee ze de bedrijven in dit project gaan helpen om hun groeiambities waar te maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.