Ads Top

'Minister Wiebes luistert niet naar maatschappelijke organisaties in Groningen'

FNV heeft in een brief aan minister Wiebes duidelijk gemaakt, dat zij – net als andere maatschappelijke organisaties - in overleg met de minister wil blijven over de gevolgen van de afbouw van de gaswinning in Groningen.

Dat overleg, het Groninger Gasberaad, is door de minister gemarginaliseerd. FNV ziet de grote gevolgen van de beslissingen voor de werkgelegenheid in de regio. De vakbond wil met andere organisaties samenwerken om de gevolgen voor regionale werkgelegenheid, alsmede de sociale gevolgen, op te vangen.

FNV vicevoorzitter Kitty Jong: ‘De minister heeft onze rol in stappen afgebouwd maar claimt wel dat hij regionaal samenwerkt. Wij willen een sociale agenda voor de energietransitie. Die is juist voor Groningen heel erg van belang. De transitie levert nu mismatches op de arbeidsmarkt op en daarmee inkomensonzekerheid. Nieuwe banen moeten goede banen zijn. We vragen om een sociale agenda en we willen dat Wiebes ons, en alle maatschappelijke organisaties, daarbij betrekt. Aandacht voor de sociale gevolgen voor werkenden in de regio moet centraal staan en dat is nu niet zo.’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.