Ads Top

Europese Investeringsbank herbevestigt steun voor NordLink-kabel met EFSI-financiering

TenneT en de EIB hebben de uitgifte afgerond van 100 miljoen euro aan vermogen door TenneT. De EIB heeft hiermee opnieuw zijn steun bevestigd voor de NordLink-interconnector tussen Duitsland en Noorwegen.

Na de verstrekking van leningen aan TenneT en Statnett in 2017 heeft de EIB nu ingeschreven op een uitgifte van zogenoemde hybride obligaties door TenneT om het project verder te ondersteunen. De financiering is mogelijk gemaakt door het Europese Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), de centrale pijler van het succesvolle Investeringsplan voor Europa, dat is opgezet door de EIB-groep en de Europese Commissie om de concurrentiepositie van de Europese economie te versterken.

De NordLink-interconnector wordt ontwikkeld door de Noorse netbeheerder Statnett en DC Nordseekabel, die elk een aandeel van 50% in de gemeenschappelijke onderneming hebben. TenneT en de Duitse ontwikkelingsbank KfW hebben elk een gelijk aandeel in DC Nordseekabel, dat verantwoordelijk is voor de aanleg van het Duitse deel van het project. Als het project gereed is, zal een bipolaire onderzeese hoogspanningsgelijkstroomkabel (High-Voltage Direct Current, HVDC) de Noorse en Duitse elektriciteitsmarkten met elkaar verbinden via de Noordzee. De verbinding heeft een nominaal vermogen van 1400 MW en een totale lengte van 624 km.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.