Ads Top

Saaie elektriciteitshuisjes Prins Alexander transformeren tot kunst

In Rotterdam Prins Alexander knappen twee kunstenaars en drie studenten van de Willem de Kooning Academie tien elektriciteitshuisjes van Stedin op. Eind juni zijn ze met deze klus begonnen en de eerste huisjes zijn nu klaar.

De bewoners denken en werken mee aan de metamorfose van de elektriciteitshuisjes. Zo hebben leerlingen van basisschool De Meridiaan tekeningen gemaakt voor het huisje bij Almeria Erf / Oosterflank: hiermee heeft de kunstenaar een ontwerp gemaakt en het huisje omgetoverd tot een kunstwerk. De huisjes moeten natuurlijk wel naar behoren blijven functioneren. Daarom is met netbeheerder Stedin afgesproken waar de transformatie aan moet voldoen.

De opknapbeurt van de elektriciteitshuisjes past goed in de Rotterdamse aanpak van de buitenruimte, die samen met bewoners en partners in de stad in topconditie wordt gehouden. De gemeente Rotterdam is nauw betrokken bij wat er leeft en speelt in de buurten en wijken en levert zo veel mogelijk service op maat. Zo blijft de buitenruimte voor iedereen een fijne plek om te vertoeven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.