Ads Top

Prijs autogas op laagste niveau sinds 2010

Met 0,708 euro per liter wordt LPG momenteel voor de laagste prijs aan de pomp verhandeld sinds het najaar van 2010. Deze prijsdaling wordt veroorzaakt doordat steeds meer landen olie produceren, wat de grondstof voor LPG is. Bovendien blijven alle olieproducerende landen, ondanks de lage olieprijzen, doorproduceren. Dit om zo hun marktaandeel en opbrengsten uit olie op niveau te houden. De LPG-prijs is gezien het overaanbod van de grondstof al laag, maar daalt nog sterker doordat de vraag naar LPG als motorbrandstof met ruim 20 procent is afgenomen in Nederland. Bij het raffineren van ruwe olie tot benzine en diesel komt de veel schonere brandstof LPG vrij.

Sinds juli 2016 is de daling van de LPG-prijs ingetreden, met momenteel een laagterecord van 0,708 euro. “De prijs van LPG heeft sinds september 2010 niet meer zo laag gestaan”, meldt Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers.com. De grootste factor voor de prijsbepaling van LPG is de huidige olieprijs. Deze verkeert momenteel in zwaar weer door de verstoring tussen vraag en aanbod.

Ondanks het oplopende aanbod zien de olieproducerende landen tot nu toe geen andere optie dan juist extra te produceren. De OPEC probeert op deze manier haar marktaandeel te verdedigen, terwijl het overaanbod enkel toeneemt. Met het groeiende aantal zuinige auto’s wordt het haast onmogelijk om het tij te keren en de prijsdaling tegen te houden.

Naast de overproductie spelen wisselende koersen een belangrijke rol bij de prijsdaling. Met name de koers van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar heeft hier grote invloed op aangezien olie in dollars wordt verhandeld. Daarnaast was de verwachting dat de exit van Groot-Brittannië uit de Europese Unie invloed zou hebben op de wisselkoers van de euro. Door de Brexit zou de euro minder waard worden. “Tot dusver heeft de Brexit echter nog geen nadelige gevolgen voor de waarde van euro. De euro staat momenteel zelfs gunstig ten opzichte van de dollar, waardoor de prijzen aan de pomp juist kunnen dalen”, aldus van Selms.

Ook bij benzine en diesel is er een prijsdaling te zien. Echter zijn de dalingen hier een stuk lichter dan bij LPG. De reden dat de LPG-prijs sneller daalt dan de andere brandstoffen komt door de opbouw van de brandstofprijzen. Voor benzine en diesel geldt dat de pompprijs voor meer dan de helft bestaat uit belastingen en accijnzen. Voor LPG zijn de belastingen echter aanzienlijk lager en beslaat dit slechts een derde van de prijs.

1 opmerking:

  1. Ik betaal op dit moment 50 eurocent voor een liter. Ik vind dat niet laag omdat ik voor een volle tank nog steeds bijna 20 euro betaal.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.