Ads Top

Windpark Kattenberg Reedijk aangesloten op elektriciteitsnetwerk

Het nieuwe Windpark Kattenberg Reedijk volledig aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. De vier windturbines zijn operationeel en gereed om groene stroom te gaan maken.

De bouw van het RWE Windpark Kattenberg aan de A58 tussen Tilburg en Eindhoven is in september 2015 gestart met de aanleg van wegen, funderingen en elektrische infrastructuur. De bouw van de turbines begon in april van dit jaar. De vier windturbines met een gezamenlijk geïnstalleerd vermogen van 10 megawatt gaan 8500 Nederlandse huishoudens voorzien van groene stroom.

De Nordex117 windturbines hebben ieder een capaciteit van 2,4 megawatt. De stalen toren alleen al is meer dan 90 meter hoog en bestaat uit vier elementen. Het totale gewicht is meer dan 200 ton. Dat is ongeveer het gewicht van 170 auto's. De gondel, met de naaf, weegt ongeveer 100 ton. De drie rotorbladen van glasvezelversterkte kunststof zijn elk 58 meter lang en wegen 10 ton. Diverse nachtelijke transporten en het realiseren van twee tijdelijke afritten waren nodig om de onderdelen op de plek van bestemming te krijgen.

Vanaf deze week is het windpark volledig operationeel. Als de windturbines gaan draaien zal er ook een gedeelte van de opbrengst naar de gemeenten Oisterwijk en Oirschot gaan. Dit is bedoeld om de realisatie van lokale duurzame projecten te stimuleren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.