Ads Top

Bespaar energie met de juiste cv-ketel (i.m)

Energie besparen hoef je niet per definitie te doen door extra apparaten als een slimme thermostaat, zonneboiler of warmtepomp te laten installeren. Wanneer je afgestemd op je verbruik, in een keer kiest voor de juiste cv-ketel hoef je al die extra kosten helemaal niet te maken. "De cv-ketels van vandaag de dag zijn allemaal hoog rendement ketels dus dat zal elkaar zoveel niet ontlopen," is misschien je eerste reactie. Dat klopt, er worden inderdaad vrijwel alleen nog hr-ketels verkocht. Maar..., wanneer je een ketel koopt die te weinig of juist veel meer capaciteit levert dat dat jij met je huishouden afneemt, bespaar je veel minder als dat eigenlijk zou kunnen.

Zuinig stoken met een cv-ketel op maat
Vrijwel allemaal in Nederland kiezen we tegenwoordig voor een zogenaamde combiketel. Simpel uitgelegd: een samenvoeging van solo-ketel en de ouderwetse geiser. De voordelen van een dergelijke combinatie zijn dat je maar een gasaansluiting en afvoerkanaal nodig hebt én eigenlijk een van de grootste voordelen van de hr-combiketels is, dat warmte die altijd toch nog door het afvoerkanaal naar buiten gaat opnieuw gebruikt wordt. Zo wordt het badwater gedeeltelijk verwarmt met de 'afvalwarmte' van de verwarming en komt de warmte die normaliter door het rookkanaal verloren zou gaan bij de verwarming van huishoudelijk water ook weer ten goede aan de verwarming van de woning. Om dit op de meest efficiënte manier in de praktijk toe te passen zijn daarom hr-combiketels onderverdeeld in een aparte 'comfort warmwater' klasse. Deze klasse loopt van 1 tot 6++ en geeft aan hoeveel water van 40-60 °C er per minuut geleverd kan worden.

Meest energie besparende ketels van vandaag
Je zal inmiddels begrepen hebben dat wat voor jou de meest juiste cv-ketel is volkomen afhankelijk is van de kubieke inhoud van je woning, samenstelling van je huishouden en verbruik. Merken die goed uit de bus komen en dan hebben we het over de warm water klassen 4, 5 en 6, want die worden toch het meest verkocht in Nederland, zijn cv-ketels van: Atag, Nefit, Remeha Calenta, Itho Daalderop, Intergas en Ferroli. Wil je eens op het gemak rondkijken, zonder meteen een offerte onder je neus te krijgen, zijn sites als Intergas CV-ketels en CV Koopjes duidelijke en overzichtelijke online shops die uitermate geschikt zijn om eens je licht op te doen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.