Ads Top

Start grootschalig zonnepanelenproject gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug start samen met adviesbureau ECONNETIC uit Driebergen een project voor de realisatie van zonnepanelen op (bedrijfs)daken. Volgens een eerste schatting is er op de verschillende bedrijventerreinen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug ruimte voor ongeveer 50.000 zonnepanelen. Daarmee kan genoeg stroom opgewekt worden voor het verbruik van ruim 3.000 huishoudens. Het project is er op gericht een zo groot mogelijk deel van dit potentieel daadwerkelijk te realiseren. Hans Nijhof, wethouder milieu: “We hebben de lokale ondernemer ECONNETIC gevraagd om zonnepanelen op daken van bedrijven met bedrijven mogelijk te maken. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de klimaatneutrale ambitie van de gemeente en aan duurzaam ondernemen op de Heuvelrug. Ondernemers en gemeente zoeken samen de zon op!”.

Met de aanpak van ECONNETIC wordt zonne-energie aantrekkelijk gemaakt voor de dakeigenaren. Door verschillende daken te bundelen tot één grootschalig project kunnen dakeigenaren kiezen voor het beschikbaar stellen van het dak en het gebruiken van de opgewekte stroom, zonder dat zij een investering hoeven te doen. Ook kan de ondernemer ervoor kiezen om wél te investeren en daarmee een goed rendement behalen.
]
Het project wordt uitgevoerd door ECONNETIC, in opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. ECONNETIC is een full-service energie-adviesbureau dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en financieren van duurzame energie projecten. Als onafhankelijke regisseur begeleidt ECONNETIC het gehele proces, zodat de ondernemers ontzorgd worden. Heuvelrug Energie is positief over dit project. Pieter Ruigewaard, bestuurslid Heuvelrug Energie: “Om ervoor te zorgen dat we als gemeente in 2035 geheel energie neutraal zijn, hebben we dit soort projecten hard nodig. Het mooie is dat dit project ook bedrijfseconomisch rendabel is, zowel voor de bedrijven die met hun daken meedoen als voor de partijen die mee investeren. Wij gaan ervoor dat de opgewekte stroom wordt afgenomen door bewoners in onze gemeente. Lokaal opgewekte groene stroom.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.