Ads Top

Negen sportclubs met origineel energiebespaaridee beloond met €10.000

Vanaf 8 september gaat de derde editie van de succesvolle Nuon Club Competitie van start. Negen amateursportverenigingen maken kans op €10.000 met hun originele idee voor energiebesparing.

De clubs investeren het gewonnen bedrag vervolgens in energiebesparende en duurzame maatregelen, met hulp van een energieadviseur. Sportclubs doen mee door hun idee in foto of video vast te leggen, met een korte motivatie erbij. Op nuon.nl/club staat alle informatie voor de deelnemers. De inzending sluit op maandag 24 oktober.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel sportclubs het financieel moeilijk hebben omdat hun inkomsten sterk dalen, sponsorgelden afnemen en kosten stijgen. De energiekosten bedragen gemiddeld 15 tot 20% van de begroting. Nuon biedt een helpende hand en stimuleert sportclubs na te denken over mogelijkheden om de energiekosten te verlagen.

Toine van Peperstraten is, net als voorgaande jaren, voorzitter van de jury: “De vorige edities van de Nuon Club Competitie leverden heel originele ideeën op voor energiebesparing. Hopelijk worden we dit jaar weer verrast!” Rugby Club Haarlem liet vorig jaar in een spectaculaire video zien dat ze door te trainen met de zogenoemde scrumbok energie opwekten voor de veldverlichting. Initiatiefnemer Wim Numan: “We hebben na de nominatie heel rugbyend Nederland gemobiliseerd om te stemmen. En we wonnen! Het prijzengeld investeren we in een nieuw clubhuis, met zonnepanelen en vloerverwarming.”

Roos ten Hove, Project Manager Sponsoring bij Nuon, legt uit: “We kiezen voor amateurclubs vanwege hun belangrijke rol in de samenleving. Sport brengt mensen samen, is goed voor de gezondheid en heeft een belangrijke opvoedkundige taak. Veel sportverenigingen hebben het financieel moeilijk. Wij dragen ons steentje bij door in te zetten op niet alleen een eenmalige prijs, maar ook op een structureel lagere energierekening. Daarmee spek je dus de clubkas én spaar je het milieu!”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.