Ads Top

Essent volgt adviezen van Raad van Kinderen op en werkt aan spaarsysteem en app voor energiebesparing

Geïnspireerd door de adviezen van de Raad van Kinderen, zet Essent nieuwe stappen om consumenten te helpen duurzame energie op te wekken en energie te besparen. Zo gaat het energiebedrijf onderzoeken of klanten willen sparen voor korting op zonnepanelen en energiebesparende producten met bijvoorbeeld partner Airmiles. Daarnaast werkt Essent aan een app die energiebesparing leuk en makkelijk maakt. De bovenbouwleerlingen van basisschool Wittering.nl uit Rosmalen mogen een conceptversie van de app testen. Naar verwachting gebeurt dit aan het eind van dit jaar.

De kinderen vinden het gaaf dat zij in de Raad van Kinderen van een groot bedrijf als Essent zitten en dat de volwassenen daadwerkelijk naar hen luisteren. Luuk die, samen met klasgenoot Guus, het idee bedacht om klanten te belonen met spaarpunten die ze kunnen inwisselen voor korting op zonnepanelen en energiebesparende producten: ‘Ik vind het heel bijzonder dat ons idee is gekozen.’ Lotte, Roos, Isabel en Lyna, die bedachten dat je een piep hoort als je de lampen aan laat als je weggaat, zijn trots dat in de app een functie wordt toegevoegd die zorgt dat lampen automatisch uitgaan als er geen beweging in huis is, bijvoorbeeld doordat je weg of naar bed bent.

‘Als energiebedrijf staan we midden in de samenleving en zijn we betrokken bij tal van maatschappelijke thema’s. Het thema duurzaamheid is daar een belangrijk voorbeeld van. In 2020 moet 14 procent van de energie duurzaam zijn opgewekt en moet een flink aantal huizen energiezuiniger zijn. We zijn hierover met de kinderen in gesprek gegaan en hebben hen gevraagd hoe wij als energiebedrijf en consumenten elkaar kunnen helpen om meer duurzame energie op te wekken en energie te besparen’, aldus Patrick Lammers, algemeen directeur bij Essent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.