Ads Top

Windmolen Kralingseveer bereikt de top

36 heipalen van 30 meter lang, 75 ton wapeningsstaal en een diameter van 18 meter, 14 betonnen ringen, 45 meter staal, 3 wieken en een gondel van in totaal 15 meter lang. De opbouw van windmolen Kralingseveer is een spectaculair gezicht. Aan de voet van de Van Brienenoordbrug verrijst komende week windmolen Kralingseveer op het awzi terrein van hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Met de windmolen leveren HVC en hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard een bijdrage aan de regionale en landelijke opgave voor productie van duurzame energie. In 2020 moet 14% van de energie in Nederland duurzaam zijn. De energie die de windmolen opwekt is jaarlijks goed voor 2.600 huishoudens. Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard faciliteert de bouw van de windturbine door grond op het terrein van awzi Kralingseveer ter beschikking te stellen.

In november 2015 is de vergunning door de provincie Zuid-Holland verleend en vervolgens is in maart 2016 de bouw gestart. De laatste delen van de windmolen worden momenteel gemonteerd. De toren bereikt komende week de top van 99 meter. De wieken worden volgende week aangevoerd via een speciaal transport en worden daarna met een kraan van 120 meter op de toren geplaatst. De planning is afhankelijk van het weer, wanneer het te hard waait kunnen de wieken niet omhoog worden gehesen. De molen gaat naar verwachting in november in productie. De molen heeft een productiecapaciteit van 3 megawatt en een levensduur van 20 jaar of langer en levert jaarlijks een CO2-reductie op van 5.050 ton, wat vergelijkbaar is met 1.350 auto’s die jaarlijks 25.000 km per jaar rijden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.