Ads Top

Elektrische raceauto studententeam Inmotion maakt eerste meters

Studententeam InMotion gaat tijdens het Zandvoort Masters Weekend, komend weekeinde op Circuit Park Zandvoort, haar volledig zelf ontwikkelde elektrische raceauto voor het eerst tonen aan het publiek. De zogenoemde KP&T IM/e is op papier met een topsnelheid van 285 km/uur de snelste elektrische raceauto ter wereld. Deze auto is de eerste stap naar hun ultieme doel: in 2020 deelnemen aan de 24-uur van Le Mans.

Tijdens het aanstaande Zandvoort Masters Weekend (19 t/m 21 augustus), waarin onder meer races in de Formule 3 en Masters GT plaatsvinden, zal de KP&T IM/e voor het eerst zichtbaar zijn voor het grote publiek. De elektrische raceauto van het team InMotion, bestaande uit 50 studenten van de TU/e en Fontys Hogescholen, zal zijn eerste meters rijden in de middagpauzes van alle drie de dagen op Circuit Park Zandvoort.

Tijdens deze zogeheten ‘shakedown’ – een eerste test om te zien of alle systemen goed werken – zal de auto bestuurd worden door de bekende Nederlandse coureurs Jan Lammers en Xavier Maassen. Lammers (voormalig Formule 1-coureur en 22-voudig deelnemer en winnaar van de 24 uur van Le Mans) en Maassen (Winnaar 24 uur van Zolder, 4-voudig deelnemer 24 uur van Le Mans) zijn beiden ambassadeurs van het team met een schat aan ervaring. Naast Lammers en Maassen is ook Nick Catsburg ambassadeur van het team.

Tijdens het weekend is een speciale ‘InMotion’ app beschikbaar. Deze app, ontwikkeld door InMotion’s partners ICT Group, Tele2 IoT en tableaux mediamakers, zal real-time data uit de KP&T IM/e laten zien aan de bezoekers van het Zandvoort Masters Weekend. De ‘InMotion’ app toont onder andere de G-krachten die de coureur ondervindt, de temperatuur van verschillende onderdelen, de snelheid van de auto en waar deze zich op het circuit bevindt. De app is beschikbaar voor zowel iOS en Android gebruikers.

Het ultieme doel van InMotion is in 2020 deelnemen aan de meest prestigieuze endurance race ter wereld, de 24 uur van Le Mans. Het team mikt daarbij op de bijzondere klasse ‘Garage 56’, die open staat voor innovatie doordat de deelnemer op het veiligheidsreglement na wordt vrijgesteld van alle technische reglementen. Dit geeft InMotion de kans om een unieke auto te ontwikkelen. De KP&T IM/e is de eerste stap naar dit ultieme doel en in deze auto zullen een aantal technieken getest worden die in de toekomst op grote schaal in hun nog te bouwen Le Mans-auto moeten terugkomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.