Ads Top

Zes nieuwe projecten van start in Interreg Vlaanderen-Nederland

Het Europese Interreg-programma Vlaanderen - Nederland is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband tussen Vlaamse en Nederlandse en overheden en de 8 provincies in hun grensstreek. Met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) investeert het programma in projecten die innovatie en duurzame ontwikkeling binnen de grensregio versterken en bevorderen.

Op 1 augustus 2016 keurde Interreg Vlaanderen-Nederland maar liefst zes nieuwe projecten goed. Met deze goedkeuring wordt in totaal ruim 1,1 miljoen euro aan Europees geld in Limburg geïnvesteerd en daarmee staat de teller momenteel al bijna op 4 miljoen euro. Hiermee wordt invulling gegeven aan de ambitie van de huidige coalitie om meer Europese middelen naar Limburg te halen.

Onder de goedgekeurde projecten behoren ook ‘EnergyEfficiency (EnEf)’ en ‘CO2 voor energie opslag (EnOp)’.  ‘EnEf’ en ‘EnOp’ werken aan baanbrekende innovaties op het vlak van energie. Met de betrokkenheid van NanoHouse, Kriya Materials, Enzypep en Zuyd Hogeschool hebben deze projecten een stevige Limburgse inbreng.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.