Ads Top

Duitse GETEC koopt industriepark Emmtec van Nuon

De Duitse leverancier van energiediensten GETEC heat & power AG heeft via zijn dochteronderneming GETEC Infra NL B.V. het Emmtec Industry & Business Park in Emmen van energiebedrijf Nuon overgenomen. GETEC garandeert de banen van de circa 200 werknemers van Emmtec. Alle bestaande samenwerkings- en zakelijke overeenkomsten met derden op het industriepark worden voortgezet.

Emmtec Service B.V. is eigenaar van en exploiteert het Emmtec Industry & Business Park in Emmen. Dit industriepark is met zijn 115 hectare het op één na grootste in Nederland. Het is een van de grootste werkgevers in de regio. Op het industriepark zijn verschillende bedrijven gevestigd waar meer dan 1.300 mensen werken. Het industriepark heeft een speciale focus op (bio) polymeren en vezels en bekleedt daarmee een top positie in Europa. De circa 200 medewerkers van Emmtec Services B.V. gaan mee naar de nieuwe eigenaar.

Om de aankoop af te ronden moet nog aan bepaalde voorwaarden worden voldaan, waaronder goedkeuring door de mededingingsautoriteit. De verwachting is dat de verkoop eind van het jaar wordt afgerond . Beide partijen hebben afgesproken geen details over de aankoopprijs bekend te maken.

De aankoop past binnen de GETEC heat & power AG Infrastrategie. In het kader van deze strategie streeft GETEC ernaar om het huidige dienstenportfolio van het bedrijf te laten groeien en te verbreden. GETEC zal binnen het industriepark alle relevante diensten blijven aanbieden Met de aankoop worden competenties verworven die de dienstverlening aan industriële klanten verbetert.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.