Ads Top

Schoorsteen Nuon centrale Hemweg verlicht Amsterdam tijdens Europride

Ter gelegenheid van haar deelname aan de EuroPride 2016 verlicht Nuon tot en met zondag 7 augustus de schoorsteen van haar Hemweg-centrale in de kleuren van de regenboog. De pijp van Hemweg 8 in het westelijk havengebied is met haar 175 meter het hoogste bouwwerk van Amsterdam. De lichtshow is vanuit de hele stad te zien.

De Nuon-schoorsteen kent een bijzondere geschiedenis met ludieke acties. In 1994 werd de centrale officieel geopend door koning Willem-Alexander, toen nog kroonprins. Dit werd feestelijk gevierd met oranje rook uit de schoorsteen. Maar ook tegenstanders wisten de schoorsteen te vinden: activisten van Greenpeace beklommen de pijp in een demonstratie tegen steenkolen.

Martijn Hagens, COO van Nuon, licht toe: "We zijn met onze enige en laatste kolencentrale al langer onderdeel van de maatschappelijke discussie over fossiele brandstoffen. En dat is goed: wij zien ook dat kolen eindig zijn. We zijn in gesprek met de overheid over het vergroenen van onze centrale, maar ook over de mogelijkheden tot vervroegd sluiten. Om te laten zien dat Nuon midden in de samenleving staat én om duidelijk te maken dat je bij ons jezelf kunt zijn, neemt Nuon dit jaar deel aan de EuroPride. Het leek ons dan ook leuk om met onze schoorsteen op een creatieve manier bij te kunnen dragen aan positieve energie in de stad. Juist nu de wereld wordt verduisterd door geweld en intolerantie is het extra belangrijk om op te komen voor onze vrijheden. Een open samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn en waar ieders vrijheid wordt gewaarborgd, is helaas geen vanzelfsprekendheid. Vrijheid en diversiteit moeten gevierd worden: energie voor iedereen!"

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.