Ads Top

Fastned, Febo en Joosies samen in nieuwbouw Waarderpolder Haarlem

Op het Haarlemse bedrijventerrein de Waarderpolder begint de bouw van een gezamenlijk complex voor Fastned, Febo en Joosies. Op de hoek van de Oudeweg en Fustweg komen een Fastned-snellaadstation voor elektrische auto's, een vestiging van Febo en een koffie- en broodjeszaak van het Haarlemse bedrijf Joosies. Het geheel wordt op eigen grond ontwikkeld door de Martin Schilder Groep. De gemeente Haarlem is mede met het oog op de verduurzaming van de Waarderpolder blij met de komst van Fastned.

De Martin Schilder Groep is met de merken VW, Audi, Seat en Skoda een van de grootste dealerbedrijven van Noord-Holland. Het ruim tachtig jaar oude familiebedrijf signaleert een stijgende verkoop van (semi) elektrische auto's. De Martin Schilder Groep speelt in op die trend door in de Waarderpolder de komst van een snellaadstation met vier laadpalen mogelijk te maken.

Fastned bouwt langs snelwegen in Nederland een netwerk van snellaadstations voor elektrische auto's. Inmiddels staan er 51. Sinds kort richt Fastned zich ook op de bouw van stations in binnenstedelijk gebied. De vestiging in de Waarderpolder wordt wat dat betreft de primeur voor Noord-Holland. Niet alleen de gemeente Haarlem, maar ook de Industrie Kring Haarlem (spreekbuis van circa 150 bedrijven in de Waarderpolder) ziet de nieuwe voorziening als een aanwinst voor het gebied waar zo'n 15.000 mensen werken.

Tijdens het laden van elektrische auto's kunnen automobilisten terecht bij de Febo en/of Joosies. Het in 1941 opgerichte familiebedrijf Febo heeft landelijk 66 vestigingen waar hoofdzakelijk snacks worden verkocht.

Bij Joosies gaat de uit de horeca afkomstige Haarlemse onderneemster Josine van Teylingen zich primair richten op de verkoop van zaken als smoothies, broodjes en koffie. In Joosies komt plek voor circa 30 gasten en bij mooi weer kan ook een terras met 10 plaatsen worden benut. Josine van Teylingen is ervan overtuigd dat werknemers en bezoekers van bedrijven in de Waarderpolder haar zaak straks prima weten te vinden: "We gaan er iets moois van maken. Niet alleen voor automobilisten die bij Fastned komen laden, maar ook voor wie in het voorbijgaan zin heeft in lekkere koffie en vers eten."

Begint september gaat de Febo open en een maand later Joosies. Daarna volgt het snellaadstation van Fastned. Dat vergt mede vanwege het vele grondwerk en de benodigde aansluiting op het elektriciteitsnet de meeste tijd. Naar verwachting is het nieuwe complex begin 2017 gereed.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.