Ads Top

Primeur in Olympisch Stadion: een ijsbaan op windenergie

De Coolste Baan van Nederland, de openlucht-ijsbaan die 18 januari is geopend in het Olympisch Stadion, wordt mede mogelijk gemaakt dankzij windenergie. Nuon zorgt ervoor dat de 400 meter lange ijsvloer, waarop in maart de ISU WK Allround is gepland, op een stabiele vriestemperatuur wordt gehouden met de duurzaam opgewekte energie.

“De samenwerking tussen de organisatie van De Coolste Baan en Nuon laat zien wat voor innovatieve mogelijkheden er zijn om ook bij grote evenementen duurzame energie in te zetten”, zegt Gerrit Hofland, accountmanager Coolste Baan bij Nuon.

Dankzij de windenergie van Nuon, en de speciale ringleiding die door netbeheerder Liander in het stadion is aangelegd, wordt voorkomen dat voor de energietoevoer dieselaggregaten worden gebruikt, zoals aanvankelijk de gedachte was.

De benodigde hoeveelheid energie voor de ijsbaan is te vergelijken met het gemiddelde verbruik van zo’n duizend huishoudens in één jaar.

Een stabiele ijsvloer, en dus een betrouwbare energievoorziening, is niet alleen van belang voor de schaatsers en het publiek, maar ook voor de tv-registratie van de ISU WK Allround.

Nuon draagt, samen met het Olympisch Stadion en de Gemeente Amsterdam, ook zorg voor de Olympische vlam in het stadion.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.