Ads Top

Jacqueline Vaessen General Manager Nexstep

Met ingang van 1 februari is Jacqueline Vaessen aangesteld als General Manager bij Nexstep, Nationaal Platform voor Hergebruik & Ontmanteling. Vaessen wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en de verdere uitbouw van de vereniging die als ambitie heeft om samenwerking op het gebied van hergebruik en ontmanteling van olie- en gasinfrastructuur in Nederland te stimuleren. 

Jacqueline Vaessen: “Ik heb het gevoel dat alles wat ik in de afgelopen jaren gedaan heb in mijn studies en mijn werkzame leven voorgesorteerd heeft naar deze positie als General Manager van Nexstep. Ik heb veel zin in deze uitdaging en lever met mijn kennis en ervaring graag een bijdrage aan de uitdagingen die we in Nederland hebben op het gebied van hergebruik en ontmanteling van olie- en gasinfrastructuur. Ik kijk er naar uit om samen met alle stakeholders te gaan werken aan creatieve en innovatieve oplossingen.”

Nexstep is een initiatief van EBN, deelnemer namens de Nederlandse Staat in alle Nederlandse olie- en gasprojecten, en NOGEPA, branchevereniging voor olie- en gasproducenten in Nederland. Zij verwachten met de aanstelling van Jacqueline Vaessen de juiste persoon te hebben gevonden om de komende jaren vorm te geven aan de Nexstep organisatie en ambitie. Jan-Willem van Hoogstraten (CEO EBN): “Jacqueline is enthousiast, betrokken en een doorzetter. Als zij ergens aan begint zet ze alles op alles om dit tot een goed einde te brengen. Ze is in staat om complexe materie zich snel eigen te maken en heeft een enorme passie voor de energietransitie waar wij op dit moment middenin zitten. Jacqueline is een verbinder en heeft een groot gevoel voor humor, waardoor zij in staat is om ook in taaie discussies de win-win te vinden.”

Vaessen, ingenieur Chemische Technologie en tevens in het bezit van een Bachelor in Psychologie, startte haar werkzame leven in 1989 bij Shell Nederland Chemie. In 1996 maakte zij de overstap naar de wereld van innovatie bij Syntens. Zij was werkzaam als innovatieadviseur in de vestiging Alkmaar, waar zij in 2000 directeur werd. In 2002 werd ze regiodirecteur van de regio Midden (Utrecht en Flevoland). In 2004 besloot zij ondernemer te worden en binnen haar bedrijf kwam de focus steeds meer op verduurzaming te liggen; zowel gericht op energiebesparing binnen de industrie, maar ook op alternatieve manieren voor het opwekken van duurzame energie. Sinds 2015 is Jacqueline Vaessen ook politiek actief als Statenlid voor de Provincie Utrecht en woordvoerder voor energie en economie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.