Ads Top

Nationaal Energiebespaarfonds financiert verduurzaming VvE Lindenhove

Na een proces van 3,5 jaar ondergaat de twaalf verdiepingen tellende ‘Lindenhove’ in Apeldoorn de komende 8 à 9 maanden een metamorfose. Het complex verandert van een, volgens de bewoners, ‘energie slurpende Oostblokflat’ naar een duurzaam en modern appartementencomplex.

Bij het Nationaal Energiebespaarfonds wordt door de VvE een bedrag van 2,9 miljoen euro geleend. Lindenhove is daarmee de 63e VvE die met behulp van het fonds het gebouw verduurzaamd. Daarnaast hebben nog eens 85 VvE’s een aanvraag ingediend. De VvE Energiebespaarlening voorziet duidelijk in een behoefte. Het fonds kan tot uiterlijk 2021 Energiebespaarleningen verstrekken. De verwachting is dat de pot eerder leeg is.

De Energiebespaarlening is onder meer bestemd voor de warmteterugwin-installaties en isolerende maatregelen aan de schil van het gebouw. De looptijd van de Energiebespaarlening is 15 jaar, dat is ook ongeveer de levensduur van de installaties. De rest van het bedrag wordt gefinancierd uit subsidies (SEEH en ISDE) via RVO, een Stimuleringslening met een looptijd van 25 jaar van de gemeente Apeldoorn en eigen middelen van de VvE. De besparing op de energie- en onderhoudskosten zorgt ervoor dat de investeringen worden terugverdiend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.