Ads Top

Tien genomineerden Startup Competitie South by Southwest bekend

innogy, het moederbedrijf van Essent, heeft vandaag de tien genomineerden in de Mobility & Energy Track van de New Dutch Wave Startup Competitie bekend gemaakt. Deze tien Nederlandse startups, die actief zijn op het gebied van energiebesparing, binnenklimaat, Smart&Connected en elektrisch rijden, mogen hun innovatieve ideeën presenteren aan een vakjury in de energie- en mobiliteitsvoorronde. De winnaar wint een reis naar South by Southwest (SXSW), het grootste digitale festival ter wereld dat jaarlijks wordt gehouden in Austin/Texas.

Op 9 januari is de inschrijving gesloten waarbij innogy in samenwerking met New Dutch Wave de tien meest innovatieve ideeën heeft geselecteerd. Op 9 februari pitchen de startups hun idee aan een jury bestaande uit experts uit de energie- en mobiliteitsbranche op het Nederlandse hoofdkantoor van innogy in Den Bosch. De gekozen top drie wordt vervolgens uitgenodigd deel te nemen aan de ‘Essent E+ product development funnel’, een speciaal ontwikkeld programma waarbij Essent startups helpt hun product op de markt te brengen. De startup die door de jury als dé beste Energy of Mobility startup wordt gezien, mag mee naar Austin om het innovatieve idee op 12 maart tijdens de Startup Competitie in het New Dutch Wave House te presenteren aan internationale investeerders. Tevens mag de winnaar zijn of haar product valideren onder consumenten in de Digital Garage van innogy in Amsterdam.

De tien geselecteerde startups die deel mogen nemen aan de voorronde op 9 februari 2018 zijn, in willekeurige volgorde, als volgt:

1.Chargetrip - Pieter Waller. Chargetrip is een intelligent routing platform voor de elektrische mobiliteitsindustrie dat met behulp van rij- en laadgegevens leermodellen ontwikkeld voor energie- en wagenparkbeheerders wereldwijd.

2.Blue Current - Arnoud Fontein. Blue Current zorgt met slimme laadoplossingen voor een flexibele en kosteneffectieve overgang naar eMobility.

3.FlexSol Solutions - Thomas den Heeten. FlexSol Solutions ontwikkelt hightech innovaties op het gebied van zonne-energie zoals straatverlichting en dakpannen.

4.Onze Stroomfabriek - Rob van Ommen. Onze Stroomfabriek is de ontwikkelaar en eigenaar van de Solar Smart Grid technologie die het mogelijk maakt zonnestroom te verdelen naar individuele woningen binnen een wooncomplex.

5.Supersola - Julius Smith. Supersola ontwikkelt mobiele zonnepanelen die in vijftien minuten geïnstalleerd kunnen worden.

6.NRG Business - Martin Rapos. NRG Business is een slim stadsplatform waarin elektrisch vervoer, energieverbruik en productie worden geïntegreerd. Door innovatieve visualisatie wordt daarmee stedelijke ontwikkeling gestimuleerd.

7.Hero Balancer - Ted Braakman. Hero Balancer zorgt voor een optimale afstemming van de warmtelevering in kantoren, scholen en appartementencomplexen, met een absolute voorrang voor de duurzame energiebronnen.

8.ChangeMyCar - Paul Bouwmeester. ChangeMyCar biedt een flexibel en betaalbaar B2B (elektrisch) autoproduct waarbij een werkgever niet vast zit aan een leasecontract van vier jaar.

9.Efficiator - Sander Hartwig. Efficiator geeft inzicht in budget en planning bij het energie-efficiënt maken van woningen. Duurzaam wonen in één klik.

10.Synext - Tje wei Hu. Synext is een startup van Yes!Delft en ESA-BIC, opgericht om nieuwe oplossingen te vinden om afvalwarmte terug te winnen en de energie-efficiëntie van de procesindustrieën te verhogen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.