Ads Top

Slimme meters moeten bewustwording energieverbruik in Soest vergroten

Netbeheerder Stedin biedt sinds eind november gratis de slimme energiemeter aan bij zo’n 14.000 huishoudens en kleinzakelijke klanten in gemeente Soest. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. Burgerinitiatief ‘Energie Actief Soest’, de gemeente Soest en Stedin bieden daarnaast een gezamenlijk informatiepakket aan over mogelijkheden om energie te besparen.

Tot en met februari 2018 vervangt Stedin in Soest de traditionele meters door slimme energiemeters. Inwoners van Soesterberg, omgeving Amersfoortsestraat, hadden de primeur. Stedin vervolgt het plaatsen van de meters bij klanten in postcodegebieden 3768, 3766, 3765, 3764, 3763, 3762 en eindigt in 3761.

Alle inwoners van Soest ontvangen binnenkort een brief van Stedin. Hierin staat een voorstel voor een datum en tijdstip waarop een monteur de meter komt vervangen. Komt dit moment slecht uit? Dan biedt Stedin de mogelijkheid om de afspraak te verzetten. Het installeren van de slimme meter is gratis. Medewerkers van Stedin herkent u aan de bedrijfskleding en kunt u altijd om hun bedrijfslegitimatie vragen.

Consumenten zijn intensiever dan ooit tevoren met energie bezig. Met beter zicht op het energieverbruik door de slimme meter, zonnepanelen op het huis, of een elektrische auto, kiezen zij bewust voor milieu en hun portemonnee. “Via de slimme meter krijg je iedere twee maanden een verbruiksoverzicht van je energieleverancier. En door de slimme meter te koppelen aan een muurdisplay, app of website kun je het energieverbruik nog actiever in de gaten houden. Zo helpt de slimme meter bij het verminderen van de uitstoot van CO2 en het energiebewustzijn in Nederland’’, aldus Joep Weerts, directeur Klant & Markt van Stedin.

De gemeente Soest wil in 2030 energieneutraal zijn. Daarbij werkt de gemeente nauw samen met burgers en bedrijven. Burgerinitiatief ‘Energie Actief Soest’ voert campagne om zoveel mogelijk inwoners van Soest energie te laten besparen. Nieuwe slimme meters bieden mogelijkheden om bewuster om te gaan met energie. Na plaatsing van de slimme meter krijgen inwoners een informatiepakket aangeboden van Energie Actief Soest en Stedin. Daarin staan handvatten om aan de slag te gaan met energiebesparing. De gemeente Soest ondersteunt de samenwerking door op het digitale gemeentelijk Energieloket tijdens de plaatsing van de slimme meters een speciale ‘balie slimme meters’ aan te bieden aan de inwoners van Soest.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.