Ads Top

Elia Grid International gaat strategische alliantie aan met EuroAsia Interconnector

Elia Grid International (EGI) heeft een strategisch akkoord gesloten met EuroAsia Interconnector, de officiële Europese projectontwikkelaar van de elektrische verbinding van 2.000 MW tussen Israël, Cyprus, Kreta-Attica (Griekenland) en Europa.

Het akkoord formaliseert de nauwe samenwerking met EGI voor de ontwikkeling en uitvoering van de EuroAsia Interconnector. De EuroAsia Interconnector is één van de voornaamste Europese projecten van gemeenschappelijk belang (Project of Common Interest - PCI), een zogenaamde “elektrische snelweg” die de nationale stroomnetten van Israël, Cyprus en Kreta-Attica (Griekenland) verbindt via een HVDC-zeekabel van 1.518 km lang.

EuroAsia Interconnector is van groot belang voor de Europese Unie. Het project maakt deel uit van het Europese energiebeleid en levert een bijdrage aan de energieobjectieven van de EU. De elektrische snelweg zal een brug vormen tussen twee continenten, met een totale lengte van 1.520 km, en creëert een betrouwbare alternatieve route voor de overdracht van elektrische energie naar en vanuit Europa.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.