Ads Top

Ruim 4.760 inwoners van Noord-Holland en Utrecht kiezen voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen

De Collectieve Inkoop Zonnepanelen van Vereniging Eigen Huis is succesvol afgesloten. Meer dan 4.760 deelnemers hebben het aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem geaccepteerd.

Vanaf eind september 2017 konden alle inwoners van Noord-Holland en Utrecht zich vrijblijvend inschrijven voor de collectieve inkoop. Meer dan 13.500 mensen hebben dit gedaan. Leveranciers Tautus en SolarNRG wonnen op 1 november de veiling. Zij boden een scherpe prijs voor een compleet systeem, dat 27,5% lager ligt dan de actuele marktprijs (bron: Milieu Centraal).

Namens de leveranciers heeft Vereniging Eigen huis de deelnemers een persoonlijk aanbod gestuurd voor een compleet zonnepanelensystem, inclusief installatie, garanties en monitoring. Inmiddels zijn de eerste systemen al bij de mensen thuis geïnstalleerd.

Tot eind augustus 2018 worden naar schatting 51.145 zonnepanelen geplaatst. Dit betekent een jaarlijkse vermindering van 7.581 ton CO₂-uitstoot. De deelnemers leveren zo een grote bijdrage aan de verduurzaming van de regio. Daarnaast besparen de nieuwe zonnepaneleneigenaren samen jaarlijks € 2.485.647,- op hun energiekosten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.