Ads Top

Fenor en Robin Energie krijgen last onder dwangsom voor sturen van onduidelijke facturen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt de energieleveranciers Fenor en Robin Energie een last onder dwangsom op omdat zij nog steeds onduidelijke energierekeningen sturen. De consument heeft recht op een energierekening die hij begrijpt en kan controleren. Fenor en Robin Energie verstuurden bijvoorbeeld facturen waarbij onder meer de tarieven niet duidelijk waren gekoppeld aan de bijbehorende verbruiksperiode.

De last onder dwangsom volgt op een onderzoek dat de ACM in 2017 heeft gedaan naar de duidelijkheid van de facturen van 40 energiebedrijven. Van de 40 energiebedrijven waarvan de ACM de energiefacturen had onderzocht, stuurden 16 bedrijven duidelijke facturen op de peildatum van 1 juli 2017.

Verder moesten 21 bedrijven wat dit betreft nog enkele stappen zetten. Zij moeten dit doen voor 2 februari 2018.

Drie bedrijven presteerden dermate slecht dat de ACM een last onder dwangsom had aangekondigd. Eén van deze drie bedrijven had de facturen inmiddels aangepast waardoor er geen sprake meer was van een overtreding. Voor Fenor en Robin Energie gold dat niet en zij hebben de last onder dwangsom dus daadwerkelijk gekregen. Zij dienen de last uiterlijk op 2 februari 2018 te hebben uitgevoerd. Voor elke dag na deze datum dat zij niet voldoen aan de last moeten zij een dwangsom van 1.000 euro per dag met een maximum van 50.000 euro betalen.

Uit

1 opmerking:

 1. En tot op heden nog steeds geen verbetering bij Robin energie.
  De maandnota's worden zonder overleg veranderd.
  Ik heb een variabel contract.
  Sturen me nu al voor de zoveelste keer een nota met de beschrijving 1 jr vaste kosten.
  En daarboven op ook nog eens 69 euro met als beschrijving, op eigen verzoek wegens het aanpassen van mijn maandvoorschot.
  Het tegoed wat ik had van de afrekening tot nu toe nog steeds niet gekregen, ze blijven bij hun eigen bedachte niet kloppende berekening met hun zelfbedachte bedragen. 12 maanden hetzelfde bedrag betaald, maar die JH blijft bij haar eigen berekende verstuurde facturen van de eerste 4 maanden.
  Ook de berekening belastingen kan volgens mij nooit kloppen, volgens hun betaal ik zo'n beetje 1000e belasting over een rekening van 1200e...???
  Kan bewijzen dat dit niet klopt, maar het komt erop neer dat ik dus dikke pech heb, want zij heeft gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.