Ads Top

Essent eigenaar van Klimaatroute

Essent heeft het jonge, succesvolle energie-adviesbedrijf Klimaatroute overgenomen. Door de overname gaat Essent een leidende rol in de energiemarkt spelen bij het adviseren van ondernemers op het gebied van energiebesparing. Het toevoegen van Klimaatroute aan het netwerk van servicebedrijven is een volgende stap in de strategie van Essent om een compleet pakket van diensten en producten aan te bieden die energie helpen besparen en schone energie opwekken.

Hans Verhoeven, directeur Essent Zakelijk: “Het bedrijfsleven moet de aankomende jaren energie besparen om bij te dragen om de doelen uit het Energieakkoord te halen. Minister Wiebes gaat daar op handhaven. De expertise van Klimaatroute helpt ondernemers de omslag naar duurzaam te maken en te besparen op energiekosten. Dat moet ondernemers als muziek in de oren klinken.”

Met Klimaatroute krijgt Essent in een keer een stevige positie in de zakelijke energieadviesmarkt. Sinds 2011 heeft Klimaatroute al ruim 10.000 ondernemingen bezocht met haar product QuickScan Energiebesparing. Klimaatroute schat dat bij ongeveer 80 procent van de Nederlandse bedrijven nog veel te winnen valt aan energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Essent herkent dit bij haar eigen zakelijke klanten en wil Klimaatroute inzetten om aan deze urgente vraag naar verduurzaming te voldoen.

Klimaatroute blijft onder eigen naam opereren. Alle medewerkers blijven behouden. Bas van den Brenk, directeur Klimaatroute: “Ik verwacht dat wij zullen doorgroeien. Naast onze eigen klanten, krijgen we toegang tot de zakelijke klanten van Essent. We zullen ook een breder netwerk van partners krijgen, waardoor wij onze klanten beter kunnen ondersteunen bij de implementatie van onze adviezen. Ik ben trots op mijn collega’s die door hard en goed werken deze overname mogelijk hebben gemaakt.”

Klimaatroute voert voor al haar klanten een traject op maat uit. Haar adviseurs voeren met zelf ontwikkelde software bij ondernemers op locatie een QuickScan uit. De adviseur kijkt tijdens de opname naar de verlichting, regeltechniek, isolatie, verwarming en mogelijkheden tot opwekken van duurzame energie. Op basis van de bevindingen stelt Klimaatroute een rapport op. Klimaatroute kan vervolgens een rol spelen bij het selecteren van leveranciers om aanpassingen door te voeren. Na het bespreken van het rapport worden ondernemers gedurende minimaal één jaar begeleid bij het nemen van stappen tot een meer energie efficiënte bedrijfsvoering. In dit traject ontvangen ondernemers tevens begeleiding bij het vinden van diverse subsidiemogelijkheden en het bepalen van fiscale voordelen bij het investeren in energiebesparing.

Essent voegt Klimaatroute toe aan haar landelijk dekkend netwerk van verkoop- en servicebedrijven die actief zijn in onder meer energieadvies, installatie en service van energiebesparende producten. Dit netwerk bestaat naast Klimaatroute uit het recent overgenomen CVtotaal.nl, Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep, Isoprofs en Nederland Isoleert. De servicebedrijven maken samen met ondernemers, consumenten, woningcorporaties, gemeenten en collectieven huizen, gebouwen en bedrijven energiezuiniger, slimmer en duurzamer. Dit doen zij met behulp van bijvoorbeeld isolatie, CV-installaties, zonnepanelen of warmtepompen, apps en advies.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.