Ads Top

Pricewise: Recordaantal energieoverstappers

Bijna een kwart meer consumenten stapte het afgelopen jaar via de vergelijkingssite van Pricewise over naar een andere energieleverancier. Ruim 15 procent van alle energieoverstappers deed dat in december. De meeste mensen stapten over naar Nuon, Eneco, E.ON, Oxxio, Greenchoice of Vandebron.

Ruim een vijfde van alle energieoverstappers koos het afgelopen jaar voor oranje stroom. Hiermee groeit het aandeel van energiecontracten met groene energie uit Nederland voor het derde jaar op rij. In totaal koos zelfs meer dan drie kwart van alle overstappers voor groene stroom uit Nederland of uit het buitenland. In Flevoland wordt naar verhouding het vaakst oranje stroom afgenomen. De Zeeuwen kiezen het vaakst voor groene stroom uit het buitenland. Wat betreft grijze energie gaat Friesland aan kop. Dat blijkt uit dataonderzoek van onafhankelijke vergelijkingswebsite Pricewise.

Nuon kreeg het afgelopen jaar de meeste nieuwe klanten. Daarnaast zijn er nog vijf leveranciers die als ‘winnaars’ uit de bus komen wat betreft nieuwe klanten in 2017. De aantallen liggen voor deze leveranciers dicht bij elkaar. Het gaat om de leveranciers Eneco, E.ON, Oxxio, Greenchoice en Vandebron.

De belangrijkste reden om over te stappen, blijft de grote besparing die het op kan leveren. Vooral voor consumenten die al langere tijd bij dezelfde leverancier zitten of zelfs nog nooit van leverancier gewisseld zijn. Over heel 2017 was het gemiddeld bespaarde bedrag per overstapper 253 euro per jaar. Voor een groot deel van de huishoudens was de besparing nog hoger, met zelfs uitschieters van 800 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.