Ads Top

Woonbedrijf en Ballast Nedam realiseren 74 energieneutrale woningen

Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, en Ballast Nedam hebben op 17 december 2012 een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van 74 energieneutrale huurwoningen in Tongelresche Akkers/Berckelbosch in Eindhoven. Ballast Nedam levert de gronden en de iQwoningen(R), die Woonbedrijf afneemt en zal gaan verhuren. De iQwoningen zijn in zes weken klaar. De eerste helft van de woningen wordt nog voor de zomer van 2013 sleutelklaar opgeleverd, de tweede helft volgt kort na de zomer.

De 74 nieuwe huurwoningen sluiten qua bouwstijl en hoogwaardige kwaliteit precies aan bij de koopwoningen die Ballast Nedam al gebouwd heeft in de wijk. De woningen zijn energieneutraal door extra goede isolatie (triple glas, extra dakisolatie en kierdichting) en door toepassing van verschillende duurzame installaties, zoals zonnepanelen.

De iQwoning is een innovatief woonconcept van Ballast Nedam. De behoefte van de bewoner staat bij de ontwikkeling centraal. Het is een woning met de eigenschappen en het uiterlijk van een traditioneel gebouwde woning. Toch wordt de woning grotendeels in de fabriek vervaardigd en dat levert aantrekkelijke voordelen op: constante hoge kwaliteit, geen verspilling, een zeer korte bouwtijd, minimale overlast voor de omgeving en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Berckelbosch is een integrale gebiedsontwikkeling van Ballast Nedam ten oosten van het centrum van Eindhoven. De bouwstijl is geïnspireerd op de jaren dertig: hoge kappen en forse overstekken, roodoranje bakstenen en een horizontale raamindeling.

Woonbedrijf werkt aan wonen, het wonen van onze klant. Samen met bewoners bouwen we actief aan buurten waar iedereen zich thuis voelt. Onze grootste maatschappelijke prestatie ligt in het beschikbaar hebben en houden van een grote voorraad betaalbare huurwoningen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.