Ads Top

Energiebedrijven weren risicoklant met waarborgsom

Kortingen, cadeaus en andere lokkertjes. Energiebedrijven proberen volop klanten te werven met aantrekkelijke aanbiedingen. Niet iedereen wordt met open armen ontvangen. Wie schulden heeft of, in de ogen van energiebedrijven 'een betalingsrisico' vormt, moet vaak een borg betalen. Die kan oplopen tot duizend euro.
Uit onderzoek van VARA Kassa blijkt dat bijna alle energiemaatschappijen hun nieuwe klanten onderwerpen aan een kredietcheck. Op basis van de uitkomst hiervan kunnen de nieuwe klanten gevraagd worden een borg te betalen voordat gebruik mogen maken van de elektriciteit. Zoals Hetty Roerink. Zij heeft in het verleden een schuld opgebouwd die ze sinds vijf jaar aan het afbouwen is. Om nog meer kosten te besparen wilde ze overstappen van Eneco naar Energie Direct. In eerste instantie werd ze ook geaccepteerd. Een week later werd ze verrast door een brief van Energie Direct waarin ze haar een borg van maar liefst €1000 vragen voordat ze aangesloten kan worden. Dat kon ze (natuurlijk) niet betalen en kon dus niet overstappen.
Nadja Jungmann, lector schulden en incasso aan de Hogeschool Utrecht, snapt wel dat energiemaatschappijen een borg vragen aan klanten waarvan het vermoeden bestaat dat zij mogelijk in de toekomst de rekening niet kan/gaat betalen. "Ik vind de hoogte van de bedragen absurd. Ik zou een bedrag ter hoogte van één of twee maandtermijnen veel redelijker vinden. Los daarvan is het natuurlijk zo dat bedrijven dit risico ook moeten incalculeren. Als ik boodschappen doe in de supermarkt is de winkeldiefstal ook in de prijzen verrekend", zegt Jungmann in de studio.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.