Ads Top

Zwaargewicht TenneT op transport naar hoogspanningsstation Borssele

Deze week vindt een loodzwaar transport plaats van een extra transformator voor hoogspanningsstation Borssele. De nieuwe transformator is nodig om de leveringszekerheid van elektriciteit in Zeeland te waarborgen. Het transport wordt uitgevoerd door Mammoet in opdracht van TenneT.

De nieuwe transformator betekent een uitbreiding voor het hoogspanningsstation Borssele waar al twee soortgelijke transformatoren staan. De netsituatie in Zeeland is op dit moment dusdanig dat uitval van één van de bestaande transformatoren in Borssele zal leiden tot transportbeperkingen in het 150 en 380 kV hoogspanningsnet. TenneT wil de duur van de transportbeperkingen tot een minimum beperken en heeft om die reden besloten om de transformator zo snel mogelijk op te stellen op een tijdelijk fundament in het 380 kV-station Borssele. In geval van uitval van één van de bestaande transformatoren kan de nieuwe transformator binnen 2 weken in bedrijf gesteld worden.

Het transport van dergelijke transformatoren is spectaculair. De transformator heeft namelijk een afmeting van 12,5 x 3,8 x 5,8 meter en weegt 323.100 kg. Het transport wordt uitgevoerd door het bedrijf Mammoet dat veel ervaring heeft in bijzondere transporten.

Het transport is afgelopen maandag 17 december gestart vanaf de werf van Smith Transformatoren in Nijmegen waarvandaan het gevaarte met de boot naar Vlissingen is vervoerd. Waarschijnlijk wordt de transformator donderdag 20 december op de kade gehesen. Daarna wordt de transformator over het industrieterrein naar hoogspanningsstation Borssele gereden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.