Ads Top

NieuweStroom mikt op MKB

Vandaag gaat de nieuwe stroomleverancier NieuweStroom van start, een speler die naar eigen zeggen de energiemarkt gaat veranderen met transparante prijzen, geen vaste termijncontracten en 10-30 procent goedkoper; om te beginnen voor het MKB.
Het kersverse bedrijf koopt iedere dag stroom in voor de volgende dag via de Amsterdamse
Energie Beurs APX . De energie wordt doorverkocht met een vaste opslag aan de klant. Zo betaalt de klant ieder uur van iedere dag de prijs die stroom werkelijk kost op de spotmarkt.
Deze manier van inkopen is in de grootzakelijke markt heel gewoon, echter helemaal nieuw voor de kleinverbruikersmarkt. De kleinverbruikersmarkt valt onder de regulerende bescherming van de NMa. Door handig gebruik te maken van de uitrol van slimme meters, door de overheid besloten, kan het MKB bij NieuweStroom vanaf vandaag elektriciteit inkopen tegen groothandelsprijzen.
De ICT-infrastructuur van NieuweStroom is speciaal ontwikkeld om dagelijks de slimme meter uit te lezen. Mede door het hanteren van een low-cost beleid wordt het prijsvoordeel direct en transparant doorgegeven aan de klant. De nieuwkomer breekt eveneens met de trend om langetermijncontracten af te sluiten: klanten zijn iedere dag vrij om in en uit te stappen.
Deze vernieuwing is ondermijnend voor het verdienmodel van de hele zittende sector. Alleen een nieuwkomer als NieuweStroom kan met deze aanpak komen en het hele systeem uitdagen. Transparantie brengen is de kracht, terwijl niet-transparant zijn het kenmerk van de hele sector is. NieuweStroom is niet bang dat klanten bij de eerste prijsschommeling weer zullen opstappen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.