Ads Top

Honderdste laadpaal voor elektrische auto's

Essent heeft in Amsterdam haar honderdste laadpaal voor elektrische auto's geopend. Dit werd gevierd bij Raamplein 1, waar recentelijk 5 laadpalen zijn gerealiseerd. "Het bereiken van 100 laadpalen in Amsterdam in iets meer dan een jaar tijd is een hoogtepunt dat we graag vieren", aldus Hilde Szabo, E-mobility manager bij Essent. "Met dit project voor de gemeente Amsterdam is er een steeds groter openbaar laadnetwerk in de stad gekomen, vooral op plekken waar veel elektrisch rijders er behoefte aan hebben, zoals op het Raamplein waar een centrale laadplek in het centrum is ontwikkeld. Hier kunnen taxi's en andere elektrisch rijders altijd laden. Dit maakt elektrisch rijden in Amsterdam makkelijker."

De honderd laadpalen van Essent hebben de gemeente Amsterdam geholpen in haar streven naar een schonere lucht in de stad. De stroom die geladen wordt, is door Essent opgewekt met Nederlandse windenergie. Afgelopen maand waren er meer dan 2.100 laadsessies, waar in totaal ruim 16.000 kWh geladen werd. Dit betekent meer dan 100.000 schone kilometers, elektrisch rijden draagt zo bij aan een beter milieu en een betere leefomgeving in Amsterdam.

Essent heeft twee soorten laadpalen geplaatst in opdracht van de gemeente Amsterdam; 100 normale laadpalen, voor tankbeurten tot 11 kW, en 2 snellaadpalen, waarbij de accu in 30 minuten tot 80 procent is opgeladen. Ze zijn allen te gebruiken met een laadpas van Essent. De laadpalen staan nu op 100 verschillende plekken in Amsterdam. Zie voor de exacte locaties de laadpuntenkaart. Voor hulp bij de navigatie naar een beschikbaar laadpunt in de buurt of een bepaald adres is er de E-rijden app.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.