Ads Top

Overgang naar duurzame economie biedt kansen voor ondernemers

De stimuleringsregeling voor duurzame energieopwekking (SDE+) moet duurzame bedrijven een steun in de rug geven om de kansen te pakken die de overgang naar een duurzame economie hen biedt. Door meer investeringszekerheid te geven kan de overheid deze groene ondernemers steunen. Dat zei minister Kamp van Economische Zaken woensdag 28 november 2012 in een debat met de Tweede Kamer.
'Duurzame energie is er niet alleen nodig om te zorgen dat we minder afhankelijke worden van fossiele brandstoffen,' aldus de bewindsman. 'Het is ook een kans voor Nederlandse ondernemers om vernieuwende manieren van energieopwekking te ontwikkelen. Dat levert inkomsten en banen op.'
Windenergie op land is een belangrijke vorm van duurzame energie waar volgens Kamp nog meer potentie in zit. 'Het is een goedkope vorm van duurzame energie. Gezien de opgave waar we voor staan moeten we de komende jaren echt zorgen voor meer windmolens in Nederland.'
Het kabinet maakt werk van de noodzakelijke stap in een omslag naar een aandeel van 16% duurzame energie in 2020. De komende vier jaar gaan de uitgaven omhoog van 100 miljoen in 2013 naar 875 miljoen in 2017. Consumenten en bedrijven betalen ieder 50 procent van de kosten voor de opwekking van duurzame energie. Deze kosten worden verrekend met de energierekening. In 2016 wordt de regeling geëvalueerd.

1 opmerking:

  1. Het is een obscene rechtse hobby om burgers te laten betalen voor de subsidie, die alleen bedrijven mogen krijgen. Terwijl burgers windparken kunnen financieren zonder subsidie.
    Ze financieren een compleet windpark door per gezin een stukje te kopen. Samen zorgen ze voor draagvlak.
    Per gezin 1000 tot 3000 EUR investeren geeft 20 jaar stroom voor 2 tot 5 cent. Daarmee voorkomen die gezinnen dat ze stroom voor 20 tot 50 cent moeten kopen.
    Waarom zou een regering zijn burgers dat voordeel onthouden?

    De minister van EZ maakt de samenleving kapot.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.